Pizza pletenica


Sastojci:Pizza pletenica Pizza pletenica
  • 1 kg brašna
  • 1 kvasac
  • malo šećera
  • soli
  • 1  dcl ulja
  • 500 ml tople vode
  • Kečap,šunka,origano,šampinjoni,kačkavalj
  • 1 jaje za premazivanje.
Priprema:
Umesiti testo i ostaviti na toplom da naraste. Premesiti testo i podeliti ga na jednake delove 5-6. Svaki deo razvaljati u pravougaonik, dužine tepsije u kojoj će se peći i sredinu filovati.
Fil: kečap, origano, šunka, šampinjoni, narendan kačkavalj. Pravougaonik zarezivati sa strane na trake i te trake prebacivati preko fila kao pletenica. Pletenice poređati u tepsiju na papir za pečenje. Ostaviti ih da odmore. Premazati jajetom. Peći na 230 C dok lepo ne porumene.
Napomene: Fil možete da stavljate po ukusu. Pletenicu možete posuti i susamom pre pečenja.
Prijatno!