nedjelja, 24. svibnja 2015.

Prirodni lijekovi protiv glavobolje

Prirodni lijekovi protiv glavobolje


Prirodni lijekovi su neškodljive za razliku od kemijski proizvedenih sredstava protiv bolova, pa ovdje navodimo vise stoljećima poznatih narodnih sredstava za liječenje glavobolje.Glavobolja nastaje iz mnogo razloga a cesto se desava da i sami ne mozemo otkriti pravi uzrok. Najcesci okidaci za glavobolju su premor, neispavanost, lose drzanje tijela i vrata, stres, dugotrajna izloženost vjetru, propuh, problemi s vidom, trovanje štetnim tvarima, visok krvni tlak i slicno. Sigurno je da ne postoji osoba koja barem jednom u životu nije osjetila ovaj neprijatan bol. Jaka glavobolja (a pogotovo migrena), moze uzrokovati mučninu i druge simptome.
Na prvom mjestu jedan od najstarijih recepata. Presjecite  krumpir  na pola i njime trljajte predio oko sljepoočnica i cijelo. Kada se krumpir osuši, glavobolja bi trebala prestati.
Oblog od  kupusa  u mnogim slucajevima moze učinkovito otkloniti glavobolju. Za ovu vrstu liječenja potrebno je prethodno malo izgnjeciti jedan veci svezi list kupusa (kako bi malo pustio tekućine), pa ga tako nasloniti na celo i drzati kao oblog. Ova vrsta obloga bogata je ionima kalija i na taj nacin ima moc normalizacije tonusa krvnih žila.
Ukoliko ni to ne pomogne izgnječite nekoliko cenova cudotvornog  češnjaka  , zatim dobivenu smjesu stavite na maramicu i drzite na celu i sljepoočnicama, tako da češnjak bude prislonjen izravno na kozu. Obično je potrebno oko 15-tak minuta da otkloni glavobolju.
Caj od kantariona  moze biti vrlo učinkovit lijek protiv glavobolje, posebno one koja je izazvana stresom, sekiracijom i uopste losim raspolozenjem. Za to je potrebno jednu kasikicu kantariona preliti s jednom soljom kljucale vode, nakon deset minuta procijediti i piti lagano u gutljajima tijekom dana. Ovaj caj ce osim glavobolje otkloniti i lose raspolozenje.
Osim čaja od kantariona, za liječenje glavobolje dobro ce doci i  čaj od ružmarina  i  crni čaj  .Pripremaju se na isti način kao i caj od kantariona ali ih je dobro popiti odmah dok su topli.
Kava i limun  - u posljednje vrijeme protiv glavobolje upotrebljava se i solja crne kave u kojoj se iscijedi jedan limun.
Djumbir i limun  - caj od djumbira u koji je dodan sok od 1/2 limuna ublazava karakteristicne simptome migrene a to su glavobolja i mučnina.
Vjerovali ili ne, nekada i  obicna voda  moze otkloniti ovu vrstu bola. Naime, osobe koje tijekom dana unose vrlo malo tekućine, mogu uslijed dehidracije osjećati glavobolju. Tada je dovoljno tijekom dana popiti 1,5 l vode, nadoknaditi nedostatak tekućine u organizmu i problem ce nestati.
Ukoliko je glavobolja nastala uslijed velikog umnog napreznja i emocionalnog opterecenja, dobro ce doci  topla kupka  ili cak samo potapanje nogu u toplu vodu oko 15-tak minuta. Ako se u kupku jos i doda  ulje lavande  doprinece da se misici potpuno opuste, krv bolje procirkuliše i problem s glavoboljom moze biti resen. Koristice i ako se na maramicu nakaplje nekoliko kapi ulja lavande is vremena na vrijeme mirise.  Masaza  također moze doprinijeti da se otkloni glavobolja. Pri tom je potrebno neko vrijeme blago masirati nosnu kost i to u predjelu između očiju, kao i predio oko sleloocnica. Isto tako masaza ramena, vrata i potiljka popravice cirkulaciju i učiniti da se u svakom slucaju bolje osjećamo. Efekt ce biti jos bolji ukoliko se prije masaze na tim mjestima utrlja  ulje mente  .

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova