utorak, 5. svibnja 2015.

Rafaelo kolač

Rafaelo kolač

Rafaelo kuglice, kao kolači i torte sa rafaelo okusom su jedno od najukusnijih slatkiša.
Za sve ljubitelje kokosa i bijele čokolade
rafaelo kolac
Sastojci:
Sastojci za prvu koru:
  •  3 jaja
  •  100 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 100 g šećera
  •  200 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo (10 g)
Priprema:
Odvojite jaja, žumanca pomiješajte sa 100 g šećera, mleoma i uljem.
Ulupajte bjelanjaka sa ostalih 100 g šećera, pomiješajte sa žumanca i na kraju dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Peći 20-25 min. na 180 stupnjeva.
Sastojci za koru 2:
  • - 5 bjelanjaka
  • - 150 g šećera
  • - 150 g kokosa
  • - 2 žlice brašna
  • - 1/2 kesica praška za pecivo
  • - Vanilija extrat
Priprema:
Ulupati bjelanjaka sa šećerom. Dodajte kokos, brašno pomiješano s praškom za pecivo i extrat vanilije i sve promiješajte varjačom ili žicom, nikako mikserom. Ulijte smjesu u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 20-25 min. Ostavite da se ohladi.
Krem:
  • - 700ml slatkog vrhnja
  • - 750 g bijele čokolade
  • - 1-2 žlice kokosovog likera
  • - 1 želatin
Želatin potopiti u vodu (5-10 minuta), nakon toga stavite posudicu u mikrovalnu ili na štednjak da se zagrije, ne smijete dopustiti da provri.
Zagrijte slatko vrhnje na pari (lonac u lonac), kada voda počne ključati i da zagrijava vrhnje dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i miješajte dok se sve ne otope. Uklonite s vatre pa odvojite tri žlice i njima dodajte onaj želatinu pa dobro izmutite. Tako napravljen želatinu istresite u krem ​​od slatke pavalaku, dodajte kokos liker pa sve izmiksajte.
Filujte prvu koru sa pola fila pa stavite drugu koru pa drugi dio fila, pa sve pospite kokosom. Po želji možete dodati kokos u fil.
Redjajte sve u dubokoj posudi ili kalupu, ostavite preko noći u hladnjaku pa poslužite sutradan.

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova