nedjelja, 10. svibnja 2015.

Torta sa pudingom i jagodama

Torta sa pudingom i jagodama



Sastojci: Torta sa pudingom i jagodama


Za biskvit:

100 gr.  brašna

100 gr.  maslaca

100 gr.  šećera

 1 prašak za pecivo

 3 žlice hladne vode


Za fil:

 3 pudinga od vanilije

 1 l mlijeka

 5 žlica šećera

 3 kiselog vrhnja u čašici


 

Priprema:


 Umiješati sve sastojke da se dobije masa koja se ne lijepi za ruke.


 Biskvit natapkati u kalup koji smo namastili i posuli brašnom.


Za fil skuhati puding i šećer u mlijeku.  Ohladiti i dodati vrhnje.


Sve ovo ohlađeno posuti na biskvit i tek onda peći 40 min.  na 180 stupnjeva.


 Kad se ohladi, poredati jagode i preliti preljevom za torte.


Napomene:


Biskvit napraviti tako da bude pogodno za valjanje.  Malo ga razvucite oklagijom i lagano prenesite u kalup za torte širine 30 cm.



 Biskvit i krema se zajedno peku, a voće ide na hladno.

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova