Sljedećih šest vježbi ozbiljno će se uhvatiti ukoštac sa svim nedostacima na vašem tijelu. Naime, profesionalni treneri fitnesa savjetuju da ove vježbe redovito radite, jer one aktiviraju više od 400 mišića na tijelu (Mičić ruku, nogu, trbuha, stražnjice i mnoge druge). Pet do šest puta tjedno ih radite u kombinaciji s kardio treningom (aerobik, trčanje, vožnja biciklom ili plivanje) kako biste, uz pravilnu prehranu, za deset dana izgubili i do dvadeset i pet centimetara na najkritičnijim dijelovima tijela, a posebno u struku.

Udarac nogom prema natrag

 Zauzmite početni položaj kao na slici (A). Desnu ruku stavite preko lijeve, a koljena blago razmaknite tako da su prsti okrenuti prema vani. Zategnite trbuh, podignite desnu nogu te je gurnite prema natrag dijagonalno u odnosu na tijelo (B). Vratite se u početni položaj. Učinite po petnaest ponavljanja svakom nogom.
Ova vježba izravno pogađa ramena, grudi, mišiće trupa, stražnjice, unutarnji dio bedara i zadnju ložu.

Polučučanj sa istezanjem noge prema natrag

Zauzmite početni položaj kao na prvoj slici, sa lagano savijenim koljenima i nogama u širokom stavu. Desnu nogu privucite ka grudima, a lijevu spustite prema podu (A). Ispravite lijevu nogu dok istovremeno podižete desnu prema stropu (B). Vratite se u početni položaj. Učinite po petnaest ponavljanja svakom nogom.
Ova vježba je odlična za ramena, gornji dio leđa, grudi, ruke, mišiće trupa, stražnjice i bedara.

Izdržaj s istodobnim podizanjem ruke i noge

Stanite u položaj za izdržaj (A). Istovremeno podižite lijevu ruku u stranu, a desnu nogu prema gore (B). Vratite se u početni položaj. Učinite dvadeset naizmjeničnih ponavljanja.

Udarac u stranu iz klečećeg položaja

Kleknite, lijevim dlanom osloniti o pod te svu težinu prebacite na lijevu stranu. Desnu ruku pružite duž tijela (A). Gurnite kukove prema gore istovremeno dižući desnu nogu u stranu (B). Vratite se u početni položaj. Učinite po deset ponavljanja svakom nogom.
Ova vježba je odlična za gornji dio leđa, ramena, stražnjicu i unutarnju ložu. Vijeće : Prilikom izvođenja vježbe gledajte u pod, jer će na taj način vrat uvijek biti u neutralnom položaju.

Podizanje noge iz ležećeg položaja

Lezite na trbuh s rukama savijenim pored tijela. Desnu nogu savijte pod kutom od devedeset stupnjeva, a lijevu pružite natrag (A). Ispravite laktove, savijte lijevu nogu tako da se oslonite na koljeno, istodobno podižući desnu nogu i gurajući je prema natrag. Vratite se u početni položaj. Učinite po deset ponavljanja na svaku stranu.
Vježba izravno utječe na ramena, leđa, grudi, trbušnjake, mišiće stražnjice i unutarnju ložu.

Spuštanje noge u stranu

Spustite se na koljena te se desnom šakom i lijevim laktom oslonite o pod. Desnu nogu podignite pod kutom od devedeset stupnjeva (A). Iz ovog položaja spustite nogu u stranu (B) pa je opet vratiti gore. To je jedno ponavljanje. Učinite po dvadeset na svaku stranu.
Vježba izravno pogađa leđa, grudi, ruke, bočne trbušnjake, mišiće stražnjice i unutarnji dio bedara.