Sastojci
Biskvit:
  • 170 grama brašna
  • 170 grama maslaca
  • 140 grama šećera
  • 50 mililitara mlijeka
  • tri žlice kakaoa
  • tri jajeta
  • jedna i po kašičica praška za pecivo
  • jedan kesica vanilin šećera
  • 600 grama trešanja ili 350 grama višanja iz kompota.
Krema:
  • 750 grama nemasnog svježeg sira
  • 140 grama šećera
  • 70 grama maslaca
  • 60 grama gustoća
  • četiri jajeta
  • jedna kesica vanilin šećera
  • jedna vrećica pudinga s okusom vanilije.
Preljev:
  • tri decilitra soka od višanja
  • jedna vrećica preljeva za voćne torte.

Priprema

  • Priprema biskvita: Svježe trešnje oprati, prepoloviti i očistiti od koštica. Ako se umjesto trešanja koriste višnje iz kompota, staviti ih u cjedilo da se dobro ocijede. Pećnicu zagrijati na 180 ° C. Lim za pečenje, dimenzija 33 x 25 cm, podmazati uljem, a dno prekriti papirom za pečenje. Maslac, šećer i vanilin šećer kremasto umutiti. U dobivenu smjesu dodati jedno po jedno jaje, uz neprekidno miješanje. Brašno, kakao i prašak za pecivo izmiješati i postupno dodavati masi dobivenoj od jaja. Na kraju cijelu masu umiješati u mlijeko. Tijesto istresti u pleh i izravnati. Očišćene trešnje ili ocijeđene višnje raspodijeliti po tijestu. Trešnje ili višnje prekriti kremom od sira, izravnati i ubaciti u zagrijanu pećnicu na pečenje oko 60 minuta. Prekriti papirom za pečenje ili aluminijskom folijom kako kolač ne bi jako potamnio. Nakon pečenja ostaviti da se ohladi, a poslije preliti pripremljenim preljevom.
  • Priprema kreme: Maslac, šećer i vanilin šećer kremasto umutiti. Žumanjke dvojiti od bjelanjaka. U odvojene bjelanjke dodati malo soli i umutiti. Kremasto izrađenoj smjesi dodati žumanjke, jedno po jedno, uz neprekidno miješanje. U gustin, puding i sir staviti maslac i žumanjke te sve dobro izmiješati. Na kraju dodati čvrsti snijeg dobiven od bjelanjaka i lopaticom lagano izmiješati. Napomena: mikserom se nikako ne treba miješati. Dobivenu kremu staviti na trešnje i pripremljen biskvit te peći u zagrijanoj pećnici oko 60 minuta.
  • Priprema preljeva: Preljev za tortu izmiješati s tri decilitra soka od višanja i skuhati prema uputama sa vrećice preljeva. Kolač preliti preljevom i preko noći ostaviti u hladnjaku. Pola sata prije serviranja izvaditi iz hladnjaka, izrezati i ukrasiti po želji šlagom i trešnjama.