Bingo torta
Kora:
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 1 prašak za pecivo
- 5 žlica mljevenih oraha
- 2 žlice ulja
- 1 žlica brašna
Fil:
- 1,5 l mlijeka
- 4 pudinga od vanilije (160 gr)
- 3 žlice šećera
- 250 gr margarina
- 100 gr šećera u prahu
- 150 gr mljevenog keksa
- 150 gr čokolade
- 200 gr jafa keksa
- 200 gr piškota
- 300-400 ml soka od naranče
Priprema:
Bjelanjke izmiksati sa šećerom da se šećer otopi i da pjena postane sjajana i jaka, pa dodati žumanca, opet umutiti iu mlazu ulje pa opet umutiti.
Zatim masi dodati orahe, brašno i prašak za pecivo pa kuhačom promiješati lagano i istresti masu u obložen ili podmazan pleh promjera 25 cm (ako je okrugli) ili 20 x 30 pleh (ako je četvrtast).
Peći na 200 stupnjeva 5 minuta pa smanjiti na 180 i peći još 10 - 15 minuta zavisno od pećnice, pa pečenu koru skroz ohladiti.
Pudinge i šećer pomiješati pa dodati hladnog mlijeka toliko da razmutite tu smjesu a ostatak staviti da provri.
Kad provri zakuvati pudinge i miješati dok se ne zgusne.
Kad se zgusnulo skloniti s vatre pa ostaviti da se potpuno ohladi.
Kada se puding ohladio ulupati margarin sa šećerom u prahu pa mu dodavati ohladjen puding i mutiti.
Nemojte mutiti predugo jer onda krem hoće da se razredima.
Odvojiti jednu trećinu krema pa otopiti čokoladu i dodati tom dijelu,
U drugi dio staviti 150 gr mljevenog keksa, a treći ostaje žut.
Tortu slagati u obruč da bi vam bila lijepa i jednaka sa svih strana ili ako ste pekli u koru u plehu kojem se ne skidaju ruba onda staviti veliku kesu, da viri dosta van pa staviti prvu koru i isprskati je sokom od naranče.
Na nju staviti pil od keksa.
Pa jafa keks umočen u sok od naranče okrenut čokoladom na dolje.
Preko premazati krem od čokolade.
Preko krema od čokolade poslagati piškote umočene u sok od naranče.
Preko piškota staviti žuti krem.
Ovako pripremljenu tortu staviti 3 - 4h u zamrzivač.
Nakon tog vremena skinuti obruč ili izvaditi zajedno s vrećicom iz šerpe ili pleha kojem se ne skidaju ruba.
Kada je torta tako čvrsta lakše se vadi iz obruča ili iz pleha i skida kesa, sve je fino i čvrsto, a torta će za sat vremena otpustiti.
Taman možete je fino da je dokrišete.
Torta poslije ta 3-4 h kad odstoji može se posluži.
Ugodno.
Nema komentara:
Objavi komentar