Ćufte od krompira
Kada vam preostane pire krumpir idealno ga iskoristite pa napravite ćufte od krumpira ili piroške za večeru.
Sastojci:
- preostao krumpir 300-400 gr, a ako baš želite pravite ćufte obarite nekoliko krumpira
- 2-3 jaja, ovisno o količini preostalog krumpira
- 2 - 3 žlice brašna, takodje ovisno od količine koju imate
- peršinov list
- sol i papar po ukusu
Priprema:
Opet ispasirajte krumpir jer se stajanjem stegne, pa dodajte jaja i brašno, peršin, sol i papar po ukusu.
Sve dobro izgnječite, biti kompaktna smjesa od koje ćet emociju oblikovati ćuftice ili male pljeskavice.
Možete ih uvaljate u brašno pa ispržite ili samo da ih tako oblikovane pržite.
Prženje traje kratko, po par minuta sa obje strane, pa ih ocijedite na salveti.
Nema komentara:
Objavi komentar