četvrtak, 2. srpnja 2015.

SLANI ROLAT

Slani rolat

Opet jedan fini rolat ako vam treba hladno predjelo. Rolat je napravljen onako iz glave u večernjim satima, bukvalno od onoga što imate u hladnjaku, tako da je pristupačan svima.
slani rolat
Sastojci za koru:
  • 4 jaja
  • 1 žličica soli
  • 5 žlica brašna
  • 3 pune žlice vrhnja
  • 2 žlice ajvara ili 1 žlica slatke, mljevene paprike (ko šta ima)
Fil:
  • 100 gr sirnog namaza, tvrdjeg
  • 100 gr pavlake
  • 100 gr majoneza
  •  4 kisela kornišona
  • 150 gr naribane šunkarice, pileća prsa, koju imate, može čak i sa povrćem, samo nemojte alpsku
  • 2 kuhana jaja
Priprema:
Ulupati bjelanca sa solju u šne pa dodati žumanca.
Umutiti pa dodati vrhnje i opet umutiti.
Tome dodati brašno pa umutiti onako žicama od miksera.
Za to vrijeme zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.
U veliki pleh od pećnice staviti papir za pečenje, a pleh prethodno namazati uljem.
Istresti u dvije štrafte ukoso pola smjese za koru, pa u ostatak dodati ajvar ili papriku i izmiješati pa sipati u tepsiju gdje je ostala praznina.
Staviti u pećnicu da se peče i smanjiti jačinu na 180 stupnjeva.
Pećnice otprilike 15 minuta, ovisno od pećnice.
Izrendati salamu i jaja, kornišona sitno nasjeckati, pa dodati vrhnje, sirni namaz i majonezu.
Sve malo posoliti, ukusnije je i sjediniti.
Pečen biskvit staviti na mokru krpu pa uviti zajedno s krpom i ostaviti da se hladi.
Kada se ohladila kora odmotati pa nanijeti punjenje. Bit će ga sasvim dovoljno da ga premazete preko cijele kore.
Premažite i uvijte rolat.
Rolat umotajte, stegnite prozirnom folijom i stavite u hladnjak da se dodatno prohladi i stegne, a ako nemate vremena onda stavite 15 minuta u zamrzivač, stegnuće se.
Izrežite ga nakon tog vremena i poslužite.
Ugodno.

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova