Sastojci - mjera je šalica od 200 ml:
- 4 jaja
- 200 ml šećera
- 200 ml ulja
- 200 ml mlijeka
- 400 ml brašna, oštrog
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice kakaoa
- 2 žlice vrele vode
Odgore:
- 100 gr čokolade
- 100 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Belanca ulupati sa prstohvatom soli, pa dodati šećer i opet mutiti.
Zatim dodati žumanca.
Lagano umiješati kuhačom brašno.
Zatim dodavati mlijeko, ulje, pa prašak za pecivo i vanilin šećer.
Kakao razmutiti u vreloj vodi.
Podijeliti smjesu na dva dijela pa u drugu umiješati kakao i vodu.
Stavljamo tri žlice žute smjese pa u krug 3 žlice tamne smjese, sve dok obje smjese ne potrošimo šaramo kolač u krug (slika)
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.
Oečen zebra kolač ohladiti za odgore staviti preljev.
Zagrijati slatko vrhnje do točke vrenja ali da ne provri. Ubaciti komadiće čokolade i miješati dok se ne otopi.
Tim preljevom preliti tortu i ostaviti da se stegne.
Nema komentara:
Objavi komentar