četvrtak, 2. srpnja 2015.

KOKOS KOLAČ :) VRLO JE EKONOMIČAN I UKUSAN

Jeftin kokos kolač


Za ljubitelje kokosa prava posalstica, a kolač se pravi od sastojaka koje već imate, vrlo je ekonomičan a izdašan i ukusan.
kokos kolac (2)
Sastojci:
  • 2 cijela jaja
  • 200 gr brašna
  • 50 gr kakaoa
  • 1 prašak za pecivo (10 gr)
  • 200 ml mlijeka
  • 100 ml ulja
  • 100 gr šećera
Fil od kokosa
  • 1l mlijeka
  • 6 žlica šećera
  • 7 žlica griza
  • 200 gr kokosa
Priprema:

Prvo se pravi nadjev.
Mlijeko staviti da provri i dok ćekate šećer i griz pomiješati.
Kada provri zakuvati ih u mlijeko i miješati dok se ne zgusne.
Gustoća neće biti kao puding, nego nešto rjeđe.
Zatim dodati kokos i izmiješati, pa ostaviti da se hladi.
Ulupati bjelanca sa šećerom, pa dodati žumanca i mutiti.Zatim u mlezu dodavati ulje uz mućenje, a takodje i mlijeko.
Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo.
Sve sjediniti varjačom.
Dok pripremate koru pećnica se zagrijava na 180 stupnjeva.
Pleh odaberite kojih hoćete dimenzija.
Ja sam birala veći pa mi je kolač tanji kao štanglice kada sam isekla.
Znači od 25 cm pa nadalje, da ne bi bio baš ni predebeo.
Pouljiti plej u posuti brašnom pa uliti malo više od pola mjere za prvu koru, jer sma ja stavila pola i ispala je mnogo tanja.
Staviti onda da se peče 5-6 minuta, da se uhvati korica.
Staviti fil, lijepo rasporediti i preliti sa ostatkom smjese za koru.
Vratiti da se peče još nekih 20 - 30 minuta, ovisno o debljini i pećnice.
Testirajte čačkalicom.
Zabodite i izvadite i ako je skoro suha gotovo je.
Ne može biti potpuno suha zbog fila od kokosa.
Pečen kolač okrenite naopako na dasku, trebao bi samo da ispadne i ostavite da se hladi.
Ili sačekajte da se ohladi pa onda izvadite na tacnu.
Odgore pospite kokosom, a možete i preliti glazurom, pa onda posuti kokosom, ja sam tako.

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova