Ćušpajz od tikvica
Sastojci:
- 1 veća tikvica
- 2 mrkve
- 2 krumpira
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 žlica suhog začina
- 50 ml ulja
- 1/2 žlice sitne, mljevene paprike
- 1 žlica brašna
Priprema:
Iseckati sitno crni luk pa ga na ulju i sa malo vode prodinstati.
Dodati narezanu mrkvu i krumpir, naliti vode da ogrezne, dodati suhi zalin i ostaviti da se kuha.
Kada bude na pola kuhano dodati očišćenu i narezanu tikvicu na kockice.
Naliti još vode, da sve bude preliveno, dodati papriku i ostaviti da se kuha dok sve ne bude kuhano.
Kad sve bude skuhano, dodati vode, da opet sve bude fino u tom soku od kuhanja, pa razmutiti žlicu brašna s malo vode i zaliti.
Ostaviti još 5 minuta da lagano kuha pa skloniti sa vatre.
Po želji začiniti sa mirodjijom i peršunovim listom.
Nema komentara:
Objavi komentar