četvrtak, 2. srpnja 2015.

ĆUŠPAJZ OD TIKVICA

Ćušpajz od tikvica

cuspajz od tikvica
Sastojci:
  • 1 veća tikvica
  • 2 mrkve
  • 2 krumpira
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 žlica suhog začina
  • 50 ml ulja
  • 1/2 žlice sitne, mljevene paprike
  • 1 žlica brašna
Priprema:
Iseckati sitno crni luk pa ga na ulju i sa malo vode prodinstati.
Dodati narezanu mrkvu i krumpir, naliti vode da ogrezne, dodati suhi zalin i ostaviti da se kuha.
Kada bude na pola kuhano dodati očišćenu i narezanu tikvicu na kockice.
Naliti još vode, da sve bude preliveno, dodati papriku i ostaviti da se kuha dok sve ne bude kuhano.
Kad sve bude skuhano, dodati vode, da opet sve bude fino u tom soku od kuhanja, pa razmutiti žlicu brašna s malo vode i zaliti.
Ostaviti još 5 minuta da lagano kuha pa skloniti sa vatre.
Po želji začiniti sa mirodjijom i peršunovim listom.

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova