Tikvice punjene sirom
Sastojci:
- 3 male tikvice, duguljaste (dužine oko 15 cm)
- 200 gr sitnog sira
- 1 jaje
- 1 žlica vrhnja
- 100 gr tapista ili kačkavalja, koji imate, topljivi
- prstohvat peršunovog lista
- 2 prstohvata soli
- 100 ml vode
- 50 ml ulja
Priprema:
Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva.
Tikvice očistiti, presjeći po dužini i malom žličicom izvaditi sjeme.
Pouljiti vatrostalni ili keramički sud u kojem će se peći s 50 ml ulja i doliti vodu.
Poslagati tikvice tako da ih zaglavite, da tijekom pečenja ne bi se nagnule pa iscurilo iz njih, ne bi trebalo, ali što riskirati.
Napuniti filom od sira pomiješanog sa jajetom, vrhnjem i solju.
Staviti da se peče 40 minuta.
Nakon tog vremena preko sira psoalgati komadiće tvrdog sira i posuti peršunovim listom.
Ostaviti još 5 minuta i isključiti pećnicu.
Sir će se otopiti a tikvice će ostati tople bar još sat vremena a neće se osušiti.
Ako brinete, poklopite ih u pećnici kad se pećnica ohladi.
Ugodno.
Nema komentara:
Objavi komentar