subota, 4. srpnja 2015.

FINI BISKVIT PRELIVEN SIRUPOM OD VOĆA ( ANĐEOSKI KOLAČ )

Andjeoski kolač



Andjeo-kolac
Sastojci:
  • 12 bjelanca,
  • 175 gr šećera u prahu
  • 150 gr brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice badema u prahu,
  • 1/2 žličice vanilije extrata,
  • prstohvat soli,
  • 200 g smedjeg šećera
Za preljev:
  • 200 grama voća, voćni mix
  • 150 g šećera,
  • 2 naranče,
  • 2 žličice škroba
Priprema:
Pomiješajte brašno sa šećerom u prahu. Izmiksirajte bjelanca. Dodajte prašak za pecivo, vaniliju i badem. Dodajte smeđi šećer. Dodajte 1/3 brašna i šećera u prahu pa promiješajte, ponovite još dva puta. Sipajte u pleh i pecite na 170 stupnjeva 40 minuta . Provjerite čačkalicom kad mislite da je pečeno jer je kolač debeo. Kada je pečen izvaditi iz pećnice pa tako vruć okrenuti i ostaviti da se skroz ohladi.
Kad se ohladi narežite ruba nožem i pospite prah šećerom, pa poslužite s voćnim preljevom
Za preljev pomiješajte voćni mix sa šećerom i stavite na vatru. u dok od dvije naranče razmutite 2 žličice gustina pa dodajte voću i šećeru. Kuhajte dok se malo ne zgusne, ne jako.

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova