Andjeoski kolač
Sastojci:
- 12 bjelanca,
- 175 gr šećera u prahu
- 150 gr brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice badema u prahu,
- 1/2 žličice vanilije extrata,
- prstohvat soli,
- 200 g smedjeg šećera
Za preljev:
- 200 grama voća, voćni mix
- 150 g šećera,
- 2 naranče,
- 2 žličice škroba
Priprema:
Pomiješajte brašno sa šećerom u prahu. Izmiksirajte bjelanca. Dodajte prašak za pecivo, vaniliju i badem. Dodajte smeđi šećer. Dodajte 1/3 brašna i šećera u prahu pa promiješajte, ponovite još dva puta. Sipajte u pleh i pecite na 170 stupnjeva 40 minuta . Provjerite čačkalicom kad mislite da je pečeno jer je kolač debeo. Kada je pečen izvaditi iz pećnice pa tako vruć okrenuti i ostaviti da se skroz ohladi.
Kad se ohladi narežite ruba nožem i pospite prah šećerom, pa poslužite s voćnim preljevom
Za preljev pomiješajte voćni mix sa šećerom i stavite na vatru. u dok od dvije naranče razmutite 2 žličice gustina pa dodajte voću i šećeru. Kuhajte dok se malo ne zgusne, ne jako.
Nema komentara:
Objavi komentar